Saivaaran huiputus ja UKK-muistolaatalla fiilistelyä

11.27

Vähän taas venähti toi liikkeelle lähtö, mut oli kyl pakko nukkua kunnolla! Eilisen päivän 27km vajaan 30kg rinkalla tuntu- pakko myöntää. No aamulla vetelin oman uuden suosikkini kaurapuuron krakovan makkaroilla ja about pannullisen kaffetta. Nyt jaksaa taas ja alkoi Saivaaran huiputus kiinnostamaan. Kiitos Eeron reittikin oli selvillä. Kantaisin rinkan mökiltä parin kilometrin päähän kalottireitille, minkä varteen se jäisi lepäämään, kun kameran kanssa valloittaisin Saivaaran.

Total walk 46km Day walk 2km

[vc_gallery interval=”3″ images=”276,270,266,267″ img_size=”full”]

13.40

Ilman rinkkaa kiipeäminen kevyttä polkua on kyllä aika mukavaa. Valokuvaus tauoilla pari tuntinen ja viimeinen nousu edessä. Jaahas kuuluisa loppukiri..

13:50

No nyt vain yksi nyppylä pääsi yllättämään ja loppukiri onnistui. Aivan mahtava paikka! Maisemat ja jotenkin Kekkosen henki läsnä! Pidempi valokuvailu tauko ja sitten kohti rinkkaa.

15:24

Rinkka löytyi helposti vaikka suunnistaessa jalka veikin hieman alamäen puolelle. Noo ehkä 100m joutui korjaamaan. Saarijärvi tavoitteena, mutta laskeskelin, että ei ihan sinne asti jaksaisi, vaan jäisin johonkin kivaan paikkaan ennen sitä uimaan ja yöpuille.

16:43

Alkoi kuulumaan outoa piipitystä, ensin luulin että jotain päänsisällä, mutta kyllä ne lintuja olivatkin.

Tauolla tuumailin kanssamatkailijoiden vaatetuksia. Paksut Goretex takit päällä kävellessä ja lämpötila yli +10. Mitäköhän niillä on laittaa päälle, jos tunturissa vaikka alkaa sataa lunta yhtääkkiä ja se lämpimin takki on jo kasteltu sisäpuolelta?

Kuonjarjoki – Saarijärvi

17:58

Kuonjarjoki done! Osui aika kivasti arvio ja 2min etuajassa näkyi tupa. Nooh ei nyt puhuta taas siitä loppukiristä. Se että tupa näkyy hyvällä ilmalla, ei vielä tarkoita että kannattaa alkaa kengännauhoja avaamaan.

Tuvalla jalka huolto, yksi pieni hiertymä vähän kiusasi. Kamat kuivumaan ja pöperöä huiviin. Ensimmäistä kertaa kaivoin itse tehdy jerkyt esiin kun makkarat ja pihvit oli loppu. Mut ai että naga bbq jerky pata kyllä oli hyvää! Mukava porukka oli tuvalla ja tuli kuulumiset vaihdettua!

Total walk 59km Day walk 15km

19:00

Matka jatkui kohti Saarijärveä. Kovasti teki mieli uimaan joten lähdin ajatuksella ensimmäiseen uimapaikkaan yöksi.

21:30

Saarijärven tuvat näkyivät edessä ensimmäistä kertaa. Olisikohan loppukirin paikka? Ei ollut oikein houkuttelevia uimapaikkoja, matkalla ja jalka liikkui keveyesti, joten mennään nyt ihan järvelle uimaan.

Total walk 66km Day walk 22km

22:37

Juuri kun mielessäni pulahdin vilvoittavaan järveen ja kömmin nauttimaan “saunasta”, tuvat hävisivät näköpiiristä. No näin tikkureittiä seuraillessa hyvässä kelissä lähinnä nauratti asia. Mutta entäpä jos keli olisi muuttunut lumisateeksi? Viimeinen loppukiri alkakoon!

Tämä loppukiri PITI! Tuvalla VÄHÄN puita pesään ja pesulle Saarijärveen. Rannasta löytyi hyvä ja syvä uimaanlähtö paikka. No tarkkana saa olla kun päästin jalat pohjaa niin sellaista imevää liejua tuntui olevan. No vesi oli kirkasta ja raikasta. Aika mukavaa uidessa juoda altaasta! Dinnerit mahaan ja kirjoittelua tuvan vieraskirjaan. Eerokin oli samalle tuvalle tullut ja kävi kokeilemassa kalaonnea viereisiltä kuulemma hyviltä kalapaikoilta. No ei tässä toisten kalatarinoita paljasteta enempää..

[vc_video link=”https://youtu.be/Vbh3DNu746I” align=”center”]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here