Puukko ja tulenteon perusteet.

Tällä eräkurssilla tutustumme, ehkä retkeilijän tärkeimpään varusteeseen eli puukkoon. Käytämme puukkoa sytykkeiden ja makkaratikun tekemiseen. Tutustumme eri tyyppisiin nuotioihin ja lopulta teemme makkaratulet, missä paistetaan makkarat ja keitellään kaffet lounaaksi.

Hinta: 120€/4hlö, tai perhe (sis. alv.)

Paikka: Sipoonkorven info piste

Aika: Kun sinulle sopii. Kurssi toteutetaan aina, kun meillä on kalenterissa tilaa. Tai tsekkaa kurssit, mitkä on jo lyöty lukkoon tästä.

Varusteet: Säänmukainen vaatetus ja hyvät ulkoilukengät.

Kenelle: Maasto on ajoittain kivikkoista ja reitillä on muutamia korkeita portaita ja jyrkkiä nousuja. Kun omilla jaloilla jaksat kävellä ~5km selviät kyllä reitistä.

Extrat: Nouto(voimme noutaa sinut autolla), hankimme sinulle valmiiksi parhaat välineet ja pääset heti tutustumaan omiin välineisiin.

Ohjelma:

Kokoonnumme Sipoonkorven parkkipaikalla(saat koordinaatit ilmoittautumisen jälkeen), Etelä-Suomen kansallispuistot ovat nyt tupaten täynnä, mutta meille on varattu hyvät parkkipaikat yksityispihasta.

Keräämme matkalla hieman sytykkeitä ja tutustumme puukkoon. Lyhyt vaellus n. 2,5 km päätyy tulentekopaille, missä harjoittelemme puukonkäyttöä lisää ja teemme tulet. Paistamme makkarat itse tehdyillä tulilla ja lopuksi juodaan tietysti nokipannukaffet. Erävalmentaja on koko retken tietysti mukana ja tututustuttaa moneen muuhunkin eräilyyn liittyvään asiaan.

Käsiteltävät asiat:

  • Puukon turvallinen käsittely
  • Turvallinen tulenteko ja metsäpalovaroituksen merkitys.
  • Tulen turvallinen sammuttaminen ja vaaratilanteet.
  • Vuoleminen. Teemme muutamat kiehiset ja makkaratikut.(erävalmentaja tuo puut/tikut, jotta emme katko niitä luonnonpuistosta)
  • Makkaran paisto ja nokipannukaffet!

Tämä kurssi toteutetaan sinun aikataulusi mukaan. Laita alta viesti koska sinulle sopisi. Kun saadaan päivä sovittua lähetämme sinulle laskun.

Ota yhteyttä