Mitä on vaellusruoka? Eräruuanlaiton perusteet.

Tällä kurssilla teemme yhteisen päiväretken Sipoonkorven kansallispuistoon ja kokkailemme herkullisen lounaan. Opit valmistamaan metsässä ruokaa järkevistä raaka-aineista.

Ohjelma:

Aluksi juomme aamukaffet ja samalla tutustumme eri ruokiin ja ruuanvalmistus välineisiin. (Perinteinen Trangia ja kaasukeitin).

Aamukahvin jälkeen patikoimme noin 2,5km laavulle, missä sinä valmistat erävalmentajan avulla maittavan lounaan. Lounaan jälkeen keitellään kaffet ja maistellaan erilaisia vaelluksella toimivia välipaloja, kuten suklaita ja kuivattuja marjoja. Ruokailun jälkeen patikoimme rengasreittiä 2,5km takaisin lähtöpaikkaan.

Käsiteltävät asiat:

  • Erityyppiset retkikeittimet
  • Sopivia ruokia eräkäyttöön?
  • Ruokien kuivattaminen
  • Beef Jerkyn valmistaminen
  • Ruuan valmistukseen liittyvä hygienia.
  • Ruuan valmistus, teemme yhdessä lounaan.

Hinta: 120€/henkilö (sis. alv.)

-Oman perheen lapset 20€/lapsi

-Kaveri/puoliso -50%.

Paikka: Sipoonkorven info piste

Aika: Kun sinulle sopii. Kurssi toteutetaan aina kun meillä on kalenterissa tilaa. Tai tsekkaa kurssit, mitkä on jo lyöty lukkoon tästä.

Varusteet: Säänmukainen vaatetus ja hyvät ulkoilukengät.

Kenelle: Maasto on ajoittain kivikkoista ja reitillä on muutamia korkeita portaita ja jyrkkiä nousuja. Kun omilla jaloilla jaksat kävellä ~5km selviät kyllä reitistä.

Extrat: Nouto(voimme noutaa sinut autolla), hankimme sinulle valmiiksi parhaat välineet ja pääset heti tutustumaan omiin välineisiin.