Helikopterilla Haltille 3 yötä 4 päivää

Koe Haltin nousu Suomen puolelta ja tutustu Pitsus järven alueeseen ja mm. Pitsus könkääseen mukavasti. Kannat vain päiväreppuasi!

Havainnollinen retkiohjelma

Retken ohjelma suunnitellaan aina yhdessä lähtevän seurueen toiveiden mukaan. Alueella sääolot voivat vaihdella rajusti ja ohjelmaan saattaa tulla muutoksia. PÄIVÄ 1 Lennämme Kilpisjärveltä Haltin perusleiriin, missä majoitumme yhteismajoituksessa erämaatuvassa. Myös telttailu on mahdollista. (vara nousupäivä) Kalamiehet kerkiävät hankkimaan ilta ja aamupalat vaikka itse. PÄIVÄ 2 Aamupalan jälkeen aloitamme nousun Haltille. Nousu on erittäin raskas ja maasto on kivinen ja haastava. Retkellämme et kuitenkaan tarvitsi kuin juomapullon ja kameran, oppaamme huolehtii eväistä jne. Juomapulloasi voit täyttää matkan varrelta löytyvistä tunturipuroista. PÄIVÄ 3 (vara nousupäivä) Mikäli Halti on jo valloitettu voimme valinnaisesti nousta vielä Suomen korkeimmalle tunturille Ridnitsohkkalle. Haltihan itseasiassa on vain Suomen korkein kohta ja itse huippu on Norjan puolella(missä toki vierailemme myös huiputuksen yhteydessä). Illaksi vaellamme 8km Pitsus Järven erätuvalle(yhteismajoitus). Vaellus vain oman päivärepun kanssa on helpohko ja matkalla on mahdollisuus käydä vesiputouksella uimassa ja suihkussa. PÄIVÄ 4 Vaellamme Pihtus Könkäälle noin 8km. Kannat vain omaa päiväreppuasi eli vaellus on helppo. Pihtus Könkäällä meille jää hyvin aikaa valokuvaamiseen, tai vain upeasta maisemasta nautiskeluun. Aikaa jää myös sovittaessa kalastamiseen ja voit viedä sitten saaliisi helikopterilla kotiin.[/vc_column_text][/vc_column]
[/vc_row]

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Retki päättyy Kilpisjärven lentokentälle. Mielellämme järjestämme ikimuistoisen illan Kilpisjärvellä tai vaikka lennämme Leville kylpylään pesemään reissun pölyt pois. 16.8.2020 lähtö(päivässä hieman joustovaraa sinun aikataulun mukaan) HINTA: 4000€/4hlö. Sisältää siis 4 hengen helikopterilennot, ruokailut, majoitukset(varaustuvissa, missä osallistujat nukkuvat laverilla), sekä yllä mainitun ohjelman ja oppaan. Retki alkaa ja päättyy Kilpisjärven lentokentälle, missä autoille hyvin parkkitilaa. Kuljetus myös esimerkiksi Ivalon lentokentältä onnistuu. Laita viesti ja käydään tarkemmin asia läpi puhelimessa. Olisitko lähdössä yksin, tai pienemmällä ryhmällä? Ota yhteyttä, kokoamme ryhmiä erikseen. (isommat ryhmät toki onnistuu myös.) Ruoka ja majoitus? Yövymme eräkämpissä(teltassa tilanteen vaatiessa). Eräkämpissä saattaa olla myös muita vieraita ja ne ovat vaatimattomia. Opas kokkaa koko retken ajan ja toivoo myös muun ryhmän osallistuvan ruuan valmistukseen. Ruoka on tyypillistä eräruokaa, patoja kuivalihaa ja tuurin osuessa kohdalle paikallista kalaa. (käymme erikseen läpi tietysti allergiat, mutta huomioimme myös lempimaut ja inhokit) Tarvittaessa retkelle saa mukaan myös erämaakokin ja silloin ruuat ovat hyvää ravintolatasoa koko retken ajan.MITÄ OSALLISTUJALTA VAADITAAN.
  • Normaali peruskunto, pisimmät päivämatkamme vastaavat noin 10km reipasta kävelylenkkiä ja kannat vain omaa päiväreppuasi. (alusvaatteet, hygienia varusteet, kamera jne.)
  • Päiväreppu ja juomapullo
  • Tukevat kengät(on tuo menty lenkkareillakin, mutta katso video!)
  • Vedenpitävät vaatteet. Farkut ja sadeviitta on toki ok, mutta kalvopuvulla voi olla kivempaa.
  • Omia eväitä saa ottaa
  • Makuupussi ja alusta.
  • (Kalastusvälineet, jos tykkäät kalastamisesta. (kerro tästä niin suunnitellaan enemmän tämän mukaan))
Autamme kaikissa varusteasioissa jo ennen retkeä ja kauttamme voit vuokrata koko välineistön hintaan 300€/hlö.

Haluatko tietoa tulevista ryhmistä, mihin voisit lähteä mukaan?

fiSuomi