Loppukiri Saarijärveltä Kilpisjärvelle.

Aijai maha täynnä hyvät unet. Sai vielä ihan yksin heräillä, kun muilla oli ollut kiirus polun päälle. Aamukaffet kuumaksi ja UIMAAN! Täytyy kyl muistaa tää jatkossa, eli aina mahdollisuuksien mukaan leiri paikkaa, missä pääsee kunnolla uimaan. Vaikkei nyt kauheen rankka reissu oo ollutkaan niin tuntui jaloissa niin hyvältä, kun polski kylmässä vedessä!

10.46

Viimeinen 12km kohti Kilpisjärveä alkoi! Jokusen askeleen sai ihan polkua tallustella ja sitten taas rakkaa.

12:04

Pitkä pätkä polkua. Järven rannassa olisi vettä, mutta jalat vie eteenpäin kohti Kilpisjärveä. Ei taida malttaa lounastaukoa pitää vaan kävelenpä suoraan buffa-pöytään.

Ilma on kyllä aivan törkeän hieno ja pakko vielä sadannen kerran sanoa, että jos vettä olisi satanut koko reissun ajan niin olisi ollut todella rankkaa.

Valtakunnanrajan ylitys Norjan puolelle ilman suurempia rajamuodollisuuksia.

Aika monella vastaantulijalla oli päällä pitkät mustat housut ja meno näytti raskaalta. Lämpötilan ollessa lähes +25 ja auringon porottaessa kevyt vaatetus on kyllä ihan yhtä tärkeä kuin huonossa kelissä hyvät kuorivaatteet. Ne uimashortsit eivät paljoa paina suosittelen kyllä pakkaamaan reppuun 😉

13:16

Ensimmäinen juomatauko. Vähän huononlaisesti oli juomapaikkoja ja kun aurinko helotti melkein pilvettömältä taivaalta niin meinasi tulla jano. Tälle Kilpisjärvi-Saarijärvi pätkälle kannattaa varata pieni vesipullo. Muuten reitillä kyllä oli niin paljon virtoja, että turhaan ei kannata vettä mukana kannella. Paljon puhuttu myös suodattimista, omasta mielestäni varsinkaan näin pohjoisessa suodattimia ei tarvitse. Toki aina kannattaa katsoa, mistä veden ottaa.

13:57

KILPISJÄRVI! Tai melkein ainakin Taksinumero olisi ollut kova opastetaulujen luona, mihin virallinen reitti loppui. Nyt joutui viimeisen pätkän kävelemään pikitien reunaa takaisin helikopterin lähtöpaikalle. Vihonviimeinen oikaisu kamat takaluukkuun ja etsimään ruokaa..

Total walk 78km Day walk 12km

Haltinmaa seisovapöytä

Aijai, että maistui poronkäristys buffasta ja huurteinen hyvältä! Haltinmaan tarjontaa näiltä osin voi kyllä suositella! Ja oli kyllä tuuria noiden säiden kanssa. Juuri kun sain ensimmäisen lautasen kannettua pöytään taivas repesi ja vettä alkoi satamaan kuin ämpärillä kaataisi!

Sitten oli tarkoitus mennä kylpemään ja ei oikein mitään järkevää vaihtoehtoa löytynyt. Johtuisikohan siitä, että kannattaisi tehdä varaus, kun kaikki suomalaiset tuntuivat pakkautuvan oman maan lomakohteisiin.

Levi

Noo lähdin ajelemaan kohti etelää saunan ja pesun toivossa. Kaikkialla tuntui olevan täyttä, mutta lopulta tärpäsi. En vielä aamulla tiennytkään että olen menossa Leville! Ja oli kyllä hyvä valinta! Levi Hotel SPA on korkealuokkainen kylpylähotelli, mistä löytyy väsyneelle matkaajalle kaikki herkut. Kylpylä oli tältä iltaa kiinni, mutta oli kyllä upeaa saada saunallinen sviitti käyttöön! No instasta voi käydä kurkkaamassa 😉

Vähän piti käydä katsastamassa myös yöelämää. No tällä kertaa ei jonottaminen huvittanut, joten Ihqu jäi testaamatta. Arvatkaapa paljonko kello on kuvassa? No ehkä ihan hyvä sillä aamulla alkaisi se retken raskain osuus. Ajomatka takaisin.

[vc_video link=””]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here